Try right click.

Aciklama...

Su anda okumakta oldugunuz blogtaki yazilar sadece son aya ait olan ve secilmis birkac yazidan ibarettir. Ay sonunda bir onceki aya ait olan yazilar yayindan kaldirilmaktadir. Sadece secilmis birkac yazi belli siklikta degistirilmek uzere sinirli sure icin tekrardan yayinlanacaktir.
Sevgiler... Archi*Sugar

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Gezi Notlari

Chambéry


Chambéry sehri Fransa'nin Savoie bolgesinin bassehri. Sokaklarinda kaybolup karsiniza cikan ilk restoranda harika Fransiz yemekleri yiyeceginiz, binbir cesit macaronlari tadacaginiz, kemerli carsisinda gezip alisveris yapacaginiz, meshur fillerini ziyaret edip ayda iki kere verilen can konserini dinleyeceginiz tipik bir Fransiz sehri. Sehrin biraz disindaki Jean-Jacques Rousseau evi ise gezilmeye deger.

Chambéry sehri resmi sitesi: http://www.chambery.fr/












Grenoble


Grenoble sehri, biraz daha guneyde olup Alplerin eteklerinde konumlanmis. 2000 yildan fazla bir gecmisi olan bu tarihi sehir, 1968 kis olimpiyatlarina da ev sahipligi yapmis. Muzeleri cok guzel, kapali carsisi ve pazari istah acici, yine kucuk sokaklarindaki surpriz gurme restoranlari muhtesem, saraplari ozel ve sanat eserleri essiz.

Grenoble sehri resmi sitesi: http://www.grenoble.fr/
Grenoble resmi turizm ofisi: http://www.grenoble-tourisme.com/






Aix-les-Bains


Aix-les-Bains sehri, Fransa'nin en buyuk ve en derin golu olan Bourget Golu yakinlarinda kurulmus bir termal sehir. Ilk kez Romalilar tarafindan kurulan sehir, tarihi yapisi, sifali sulari ve harika golu ile gezilmeye deger. 

Aix-les-Bains resmi sitesi: http://www.aixlesbains.com/







3 yorum:

  1. Paylaşımlara gönül dolusu teşekkürlerrr..Sevgi ile kalın.....

    YanıtlaSil
  2. Bir sürü leylek görmek, sonra da bolca gezmek istiyorum :) Grenoble'u merak ettim simdi! Yagmursuz, güzel bir gezi diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. @ annemineli: cok tesekkurler... ben de sevgilerimi gonderiyorum. :-)

    @ aycobani: Aycam... hemen Altreu'ya alalim seni o zaman. :-P

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin tesekkurler. Sevgi ve saygilar. Esra

Related Posts with Thumbnails